"برهان"

آن گاه که روز رستخیز شود، خدای بزرگ همگان را در یک سرزمین گرد آورد و ترازوهای ارزش سنج در پیش نهد. چون خونهای شهیدان با مرکب قلم دانشمندان به سنجش آید، مرکب قلم دانشمندان بر خونهای شهیدان برتری یابد.»
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

شیر سویا و خواص درمانی شیر سویا

01 بهمن 1393 توسط ساجدي فر
شیر سویا و خواص درمانی شیر سویا

 

چاقي با مشكلات عمده اي از جمله مرگ و ميرهاي زودرس و همچنين مشكلاتي در سلامتي انسان و بالا رفتن عوامل خطر بيماري هاي قلبي- عروقي به ويژه ديابت، اختلالات درچربي خون، پر فشاري خون و مقاومت انسوليني همراه مي باشد. از آن جايي كه دارو درماني ممكن است عوارض جانبي زيادي به دنبال داشته باشد، به همين منظور استراتژي هاي تغذيه اي براي كنترل وزن مورد توجه قرار گرفته است. در سال هاي اخير توجهات به سمت دريافت پروتئين به عنوان عاملي براي كنترل چاقي متمركز شده است .

غذاهايي كه حاوي پروتئين بالايي هستند، قادر به كاهش اشتها و مهار دريافت غذا مي باشند. در بين پروتئين هاي رژيم غذايي پروتئين سويا به عنوان يك پروتئين كامل كه قادر به تأمين تمام آمينو اسيدهاي ضروري به همراه چند درشت مغذي ديگرو اسيدهاي چربي مانندIsoflavones ، Saponin و Phospholipids باشد، شناخته شده است. پروتئين سويا از لحاظ ارزش غذايي هم تراز با ساير پروتئين هاي حيواني با ارزش بيولوژيكي بالا است.

ايزوفلاون هاي سويا داري دو گيرنده استروژني آلفا و بتا مي باشند، كه اين گيرنده ها در بافت چربي و عضله اسكلتي و به ميزان كمي در جزاير پانكراس يافت مي شوند. به اين ترتيب ايزوفلاون ها در تنظيم متابوليسم چربي و گلوكز مي توانند نقش مفيدي ايفا كنند. همچنين مي توانند باعث كاهش تجمع چربي در كبد و در بافت هاي چربي شوند، در نتيجه باعث كاهش خطر ابتلا به آترواسكلروز و ليپوتوكسيتوسيتي و ديگر اختلالات مرتبط با چاقي شوند.

از طرفي در برخي مطالعات گفته شده است كه سويا ،با افزايش در سطح كوله سيستوكينين پلاسما باعث مهار دريافت غذا و كاهش اشتها مي شود. يك مطالعه اپيدميولوژيك در ژاپن نشان داده است كه زنان يائسه اي كه از سوياي بيشتري استفاده مي كنند، نمايه توده بدني پايين تري دارند.

مطالعات تجربي انجام شده بر روي موش هاي آزمايشگاهي نيز نشان داده است كه فراورده هاي تخميري سويا مي تواند به كاهش اندازه سلول هاي چربي و كاهش توده چربي بدن كمك كند.

با توجه به آن كه شير سويا نيز حاوي تركيباتي چون فيتواستروژن ها، چربي هاي مفيد، اسيدهاي چرب ضروري وتركيبات اينوزيتولي و ايزوفلاوون ها مي باشد، ممكن است اثرات مفيدي بر كنترل وزن و فشار خون داشته باشد.

در مطالعه ای که صفورا نوربخش ، دكتر نضال صراف زادگان و دکتر ليلا آزادبخت انجام دادند رژيم غذايي حاوي شير سويا هم فشار خون سيستوليك و هم دياستوليك را در دختران جوان مبتلا به اضافه وزن وچاقي به طور معنی داری كاهش داد.

 

منبع : دانشگاه علوم پزشکی اصفهان


کد خبر 31938

تاریخ انتشار: پنج شنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۲ ۱۳:۴۸

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: نکات بهداشتی لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
ش ی د س چ پ ج
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

"برهان"

دراین وبلاگ می توانید در مطالب متنوع علمی ،پژوهشی ،نکات ناب اخلاقی و عرفانی ،به روزترین یافته های تربیتی ،همسرداری وفرزند پروری با ما هم سخن شوید. دغدغه های گاه وبیگاه نویسنده،حرف های حساب، والبته حراست ودفاع از مرزهای فرهنگی میهن عزیزمان با سلاح قلم. "دوست من خوش آمدید"
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • نکات بهداشتی
  • خواص خوراکی ها
    • میوه ها
    • ادویه ها
  • مذهبی
    • عصر انتظار
    • حجاب
    • مسایل روز
    • پاسخ به شبهات
  • خانواده
    • همسر داری
    • تربیت فرزند
    • خانه داری
  • آشپز بانو
  • ریز نکات
  • دل نوشته
  • مناسبتی

Random photo

سیب پنی‌سیلین طبیعی است

"برهان"

رتبه

    مطالب با رتبه بالا

    • شب میلاد اربابمه (5.00)
    • این قوم عادت دارد به بریدن سر /زکریا آن جا که هستی به امام حسین (ع) بگو به کدامین گناه مرا کشتند؟ (5.00)
    • دلنوشته آخر سالی (5.00)
    • به بهانه تولد خواهری (4.00)
    • بهترین روش برای پیشگیری از چاقی از نگاه امام رضا علیه السلام ()
    • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
    • تماس